Pe parcursul zilei de ieri, au fost înregistrate 471 de cereri de azil. „Pentru familii cu copii a fost organizat coridor verde de traversare”

frontiera
Foto: facebook.com/Politia de Frontiera

Toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sunt funcționale. La punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, Tudora și Otaci se atestă flux majorat.

Potrivit autorităților, peste 2 mii de angajați MAI activează în mod sporit pentru siguranța refugiaților. Noaptea trecută, 3 423 de cetățeni ai Ucrainei au intrat în Republica Moldova. Pe parcursul zilei de ieri, au fost înregistrate 471 cereri de azil.

„În punctul de trecere Palanca au fost deschise benzi suplimentare. De asemenea, a fost organizat coridor verde de traversare prioritară pentru familii cu copii, au fost instalate corturi încălzite în zona dinainte de trecerea controlului vamal. Au fost distribuite băuturi calde și mâncare, iar refugiații au acces la internet gratuit”, se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

În ultimele 3 zile, până la ora 05.00, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 70 080 de cetățeni ai Ucrainei. În aceeași perioadă, au părăsit teritoriul Republicii Moldova 20 285 de cetățeni ai Ucrainei. Corespunzător, pe teritoriul național au rămas 29 510 cetățeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 77 ore.

MAI recomandă cetățenilor ucraineni să nu conducă automobilul în stare de oboseală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente