‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUngaria și Georgia permit tranzitarea fără autorizații pentru transportul de mărfuri

Ungaria și Georgia permit tranzitarea fără autorizații pentru transportul de mărfuri

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit informației Agenției Naționale Transport Auto a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Ungariei și Georgiei fără autorizații.

Schimbarea a fost anunțată în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei.

Condițiile de tranzitare a teritoriului Georgiei

Derogarea este valabilă în cazul unităților de transport blocate, pentru a ocoli teritoriul Ucrainei și a reveni în Republica Moldova, cu deplasarea pe teritoriul Georgiei, Turciei, Bulgariei și României.

Condițiile de tranzitare a teritoriului Ungariei

Operatorii moldoveni pot tranzita teritoriul Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG pentru unitățile de transport blocate pe teritoriul Federației Ruse și Republicii Belarus în perioada 20-25 februarie.

Derogarea respectivă este valabilă pentru efectuarea curselor în tranzit, în scopul întoarcerii unităților de transport în Republica Moldova:
1. până la data de 04 martie 2022;
2. prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnemety și Satoraljaujhely;
3. cu prezentarea de către șofer a documentelor confirmative (scrisoarea de trăsură CMR sau alte formulare de călătorie).

ANTA urmează să informeze în prealabil autoritățile ungare referitor la numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit.

‹ adv ›

În acest scop, ANTA solicită operatorilor de transport transmiterea informației cu anexarea documentelor confirmative la adresa electronică: [email protected].

Totodată, pentru a beneficia de permisiunea acordată de către partea ungară, autoritățile negociază cu Ministerul Infrastructurii al Republicii Polone pentru a obține acordul de tranzitare a teritoriului fără autorizații.

Referitor la evoluția subiectului dat, ANTA va informa operatorii de transport imediat ce vom primi confirmarea autorităților.

‹ adv ›

Nota Verbală a Ministerului Inovației și Tehnologiei al Ungariei poate fi accesată pe pagina electronică ANTA.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii