‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExportul de porumb și derivatelor acestuia - interzis

Exportul de porumb și derivatelor acestuia – interzis

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La ultima ședință a Comisiei Situații Excepționale din 27 februarie 2022, au fost luate mai multe decizii menite să diminueze criza actuală.

Astfel, de la 1 martie 2022 se interzice exportul din Republica Moldova a porumbului și derivatelor acestuia, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării.

Amintim că, în ședința din 25 februarie 2022, a fost decis de a interzice și exportul de grâu pe perioada stării de urgență, începând cu 1 martie. Această decizie se ia pentru a crește siguranța alimentară a țării în această perioadă de risc.

Totodată, Guvernul va limita adaosul comercial pentru următoarele produse: carne de porc pe os, carne de pasăre, pește congelat, zahăr din sfeclă, paste, ouă, cartofi, ceapă, varză albă, morcov și sfeclă roșie în stare proaspătă.

Printre deciziile de astăzi, 27 februarie, se numără:

  • S-a decis instituirea Centrul Unic de Gestionare a crizei. Toate ajutoarele vor fi colectate prin intermediul a patru centre de colectare, adresele cărora le vom publica mâine, din momentul în care acestea vor deveni funcționale.
  • Interzicerea, pe perioada stării de urgență, a comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.
  • ANSA și ANSP urmează să asigure mecanisme care să confirme că toate bunurile care ajung în depozitele centrului sunt de calitate și inofensive.
  • Agenții economici și persoanele fizice pot face donații pentru a sprijini poporul ucrainean pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor. Transferurile pot fi făcute în lei moldovenești, precum și în dolari americani sau euro.
  • Pe perioada stării de urgență, persoanele posesoare de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau care îl tranzitează din Ucraina nu sunt subiecții impunerii taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova.
‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›