(video) Zelenski, o nouă adresare video către ucraineni: Nu am cerut soldaților să predea armele. E un fals

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o nouă adresare video în această dimineață. Aceasta neagă că ar fi cerut să fie depuse armele. „Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru”, a spus Zelenski.

Foto: Captură video

„Pe rețele au apărut multe informații false că eu aș fi cerut să fie depuse armele. Eu sunt aici, armele nu au fost depuse. Ne vom apăra statul, pentru că arma noastră este adevărul nostru. Acesta este pământul nostru, țara noastră și copii noștri. Și noi le vom apăra”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski a publicat ieri un nou mesaj video, în care spune că se află la Kiev, alături de prim-ministru și alți oficiali.

Partea ucraineană a refuzat să negocieze cu Rusia, a anunțat ieri reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Potrivit acesteia, Kievul a cerut amânarea subiectului până astăzi.

„Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk”, susține purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitru Peskov, după ce Putin a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk.

Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.


Pub