Sondaj: Fiecare al doilea moldovean consideră că majorarea salariilor judecătorilor CC este „plata pentru deciziile favorabile PAS/Maiei Sandu”

Mai mulți moldoveni s-au arătat nemulțumiți de majorările salariale ale judecătorilor Curții Constituționale. 83% dintre participanții la ultimul Barometru socio-politic realizat de IMAS, spun că nu susțin această măsură. Totodată, peste 50 la sută dintre respondenți consideră că aceasta este „o modalitate prin care au fost răsplătiți pentru deciziile favorabile PAS/Maiei Sandu”.

Foto: Colaj

La întrebare care este motivul principal pentru care salariile Judecătorilor Curții Constituționale a fost mărit, 22% au răspuns că „funcția lor este importantă și trebuie răsplătită pe măsură”, iar 58 la sută că este „o modalitate prin care au fost răsplătiți pentru deciziile favorabile PAS/Maiei Sandu”


Sondajul a fost realizat în perioada 24 ianuarie – 14 februarie 2022, pe un eșantion de 1123 respondenţi, cu vârsta de peste 18 ani, din 79 de localități, cu o marjă de eroare de circa 3%.


Pub