Maia Sandu a discutat cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken: Ce mesaj i-a transmis șefei statului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri seara la telefon cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken. Oficialii au vorbit despre situația de securitate complicată din regiune, ca urmare a războiului din Ucraina, și au exprimat sprijin total pentru integritatea teritorială a Ucrainei, arată comunicatul emis de instituție.

Foto: UNIMEDIA

Șefa statului a menționat că țara noastră este pregătită să ofere în continuare asistență umanitară refugiaților din Ucraina. La rândul său, oficialul american a apreciat angajamentul Republicii Moldova de a oferi protecție internațională celor care caută refugiu din cauza războiului. La fel, Secretarul Blinken a menționat că SUA vor sprijini în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că „pentru moment nu există premise pentru ca RM să fie implicată în acțiuni militare”. „Un argument în acest sens este faptul că în cazul Ucrainei au existat avertizări foarte clare din partea serviciilor țărilor străine, inclusiv a SUA, despre atacul care se pregătea”, a declarat aceasta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk pentru a purta negocieri cu Ucraina. Asta după ce Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

Kremlinul spune că Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

Explozii în mai multe cartiere din Kiev, începând cu ora 04:00, ar fi răsunat ieri. În special, s-au auzit explozii în cartierele Pechersky și Goloseevsky și la Poznyaki. La fel, s-au auzit aproximativ 6 explozii.

Astăzi, o clădire din Kiev a fost lovită de un obuz.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o nouă adresare video în această dimineață. Aceasta neagă că ar fi cerut să fie depuse armele. „Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru”, a spus Zelenski.


Pub