Lukașenko: Minskul este gata să ofere tot ce este necesar pentru desfășurare negocierilor. Acest conflict trebuie oprit

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că Minskul este gata să ofere cele necesare pentru a fi desfășurate negocierile dintre Rusia și Ucraina. „Avem ușile deshise. Acest conflict trebuie oprit”, a declarat Lukașenko.

Foto: Captură video

„Kievul este practic înconjurat. Oamenii mor. Poziția președintelui rus a fost enunțată. El a vorbit cu mine la acest subiect, i-am zis că ușile sunt deschise. Vom asigura totul pentru negocieri.

Trebuie de oprit acest conflict, mâine va fi război, iar poimâine măcel. Dacă Rusia s-a declarat deschisă spre negocieri și ei sunt de acord, de ce mai stăm, oamenii mor. Pentru că mâine s-ar putea nici să nu fie aceste negocieri, țara învingătoare s-ar putea să nu le mai vadă rostul”, a declarat președintele belarus.



La moment, „un dialog concret s-a încheiat fără rezultate”, a declarat Biroul președintelui ucrainean.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitru Peskov, a declarat că Ucraina a refuzat negocierile. Peskov a anunțat că „operațiunile militare au fost reluate”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o nouă adresare video în această dimineață. Aceasta neagă că ar fi cerut să fie depuse armele. „Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru”, a spus Zelenski.

Zelenski a publicat ieri un nou mesaj video, în care spune că se află la Kiev, alături de prim-ministru și alți oficiali.

Partea ucraineană a refuzat să negocieze cu Rusia, a anunțat ieri reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Potrivit acesteia, Kievul a cerut amânarea subiectului până astăzi.

„Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk”, susține purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitru Peskov, după ce Putin a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk.

Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.


Pub