Flux majorat de călători în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe: Trei autobuze ANTE și patru microbuze, disponibile

La această oră toate punctele terestre de trecere a frontierei cu Ucraina sunt funcționale. Fluxul majorat de călători și mijloace de transport este înregistrat doar în punctul de trecere a frontierei comun Palanca- Maiaki-Udobnoe (1630 cetățeni ucraineni au intrat pe teritoriu Republicii Moldova) și Tudora (758 persoane au intrat), Otaci (792 persoane). 

Foto: UNIMEDIA

La moment, sunt 3 autobuze puse la dispoziție de ANTA si 4 microbuze cu capacitatea de aproximativ 150 locuri. Situația este sub control și este gestionată corespunzător. 

Efectivul implicat în asigurarea ordinii publice este dublat.

Pentru ultimele 12 ore au fost înregistrate 237 cereri de azil, numărul este în creștere.

A crescut capacitatea de cazare a refugiaților în diferite regiuni a Republicii Moldova - la peste 21 mii de locuri de cazare disponibile. La moment sunt ocupate 2443 locuri.

Toată informația o găsiți la Centrul de apel al Biroului Migrație și Azil al MAI - 0 8000 15 27, apelul este gratuit, din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă pe teritoriul Republicii Moldova.


Pub