Vrei să ajuți refugiații din Ucraina? Devino voluntar(ă) în cadrul grupului de lucru „Moldova for Peace”

274742882_996628277607714_7033271415371415728_n
Foto: Facebook/Iv Ceban

Moldova for Peace este un grup de lucru pe lângă Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul Republicii Moldova. Din grup fac parte voluntari și voluntare care contribuie la efortul de primire, asistență și acomodare a fluxului de migrare din Ucraina.

„Lucrăm pe mai multe direcții: coordonarea voluntarilor, asigurarea de transport, de cazare, identificarea de bunuri și servicii necesare”, se arată într-o postare a grupului.

Acest formular este pentru voluntarii care doresc să contribuie la efortul de primire, asistență și acomodare pentru migranții/refugiații din Ucraina. Persoanele interesate sunt rugate să completeze toate secțiunile formularului și să aleagă opțiunile corespunzătoare modului în care pot ajuta.

Amintim că, pe 24 februarie, în Moldova a fost introdusă stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina și a valului mare de refugiați ce ajung pe teritoriul țării noastre. Pentru persoanele din Ucraina au fost instituite un șir de măsuri care urmează să faciliteze intrarea în Moldova.

Pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente