Maia Sandu nu a discutat cu Volodimir Zelenski, de la izbucnirea războiului: Vă imaginați în ce situație se află

Șefa statului, Maia Sandu, nu a discutat în aceste zile cu omologul său din Ucraina, de la izbucnirea războiului. „Vă imaginați în ce situație se află”, a spus Sandu, la Bună Seara de la Moldova 1.

Foto: gov.md

„Nu am vorbit în aceste zile pentru că vă imaginați în ce situație este, noi facem ce putem mai bine, ajutăm cetățenii Ucrainei”, a spus aceasta.

După ce a dispărut pentru 5 ore, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a publicat un nou mesaj video, în care spune că se află la Kiev.

Kremlinul spune că Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk pentru a purta negocieri cu Ucraina. Asta după ce Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.


Pub