(doc) SIS blochează primul site care distribuie știri false despre războiul din Ucraina

Portalul web www.vkurse.md a fost blocat de Serviciul de Informații și Securitate, după ce a publicat știri false despre războiul din Ucraina. Potrivit SIS, site-ul distribuia „informații de proveniență externă, la bază fiind materialele difuzate de agențiile de presă din exteriorul țării care justifică agresiunea militară contra puterii legal alese din Ucraina”.

Foto: UNIMEDIA

Ca urmare, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate Nr. 12 din 25 februarie 2022, în temeiul punctelor 26-28 ale Dispoziției Nr.1 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, a fost solicitată blocarea site-ului web menționat ca sursă care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/200

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk pentru a purta negocieri cu Ucraina. Asta după ce Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

Kremlinul spune că Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

Explozii în mai multe cartiere din Kiev, începând cu ora 04:00. În special, s-au auzit explozii în cartierele Pechersky și Goloseevsky și la Poznyaki. La fel, s-au auzit aproximativ 6 explozii.


Pub