Nume
Parola
Vizualizări: 2612
Autoritățile locale din întreaga Europă în susținerea Ucrainei!
25 Februarie 2022 — Într-o declarație reînnoită, conducerea politică a Consiliului Municipiilor și Regiunilor din Europa (CEMR) condamnă cu fermitate atacul împotriva Ucrainei și își exprimă sprijinul său pentru municipalitățile și regiunile ucrainene.

În document se amintește despre declarația anterioară, semnată la 14 februarie 2022, a Comisiei pentru afaceri internaționale cu privire la situația din Ucraina. „Cu ocazia întrunirii membrilor secțiunii europene a Asociației Orașelor și Guvernelor Locale din Ucraina și ținând cont de evoluția crizei, aleșii locali au venit cu propunerea către membrii CEMR să semneze o nouă declarație prin care guvernele locale europene și regionale își reiterează suportul și solidaritatea pentru colegii lor din Ucraina.”

De asemenea, CEMR a invitat toți membri săi din Europa să ilumineze clădirile publice în culorile drapelului Ucrainei (albastru și galben) și să arboreze drapelul ucrainean pentru a exprima suportul familiei europene a guvernelor locale față de prietenii noștri ucraineni.

Totodată, o scrisoare semnată de președintele CEMR va fi expediată către Asociația Orașelor din Ucraina pentru a reafirma întregul nostru sprijin și pentru a afla cum municipalitățile, regiunile și asociațiile lor reprezentative din Europa pot acorda suport colegilor lor din Ucraina în următoarele zile și săptămâni.

Menționăm că Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) este membru al CEMR și a susținut inițiativa colegilor săi de a fi alături de comunitățile locale din Ucraina în aceste zile de grea încercare.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă