Nume
Parola
Vizualizări: 2770
Autoritățile locale din Republica Moldova alături de poporul Ucrainei!
25 Februarie 2022 — Mobilizare fără precedent a autorităților locale din Republica Moldova în susținerea cetățenilor din Ucraina care sunt nevoiți să-și găsească refugiu în statul nostru.

Din 24 februarie, ziua în care Ucraina a fost atacată, primarii din Republica Moldova fac apel la solidaritate, manifestându-și toată susținerea pentru refugiații ucraineni care traversează frontiera Republici Moldova.

Foarte mulți aleși locali anunță pe rețelele de socializare despre disponibilitatea de a identifica locuri de cazare pentru vecinii noștri care își părăsesc casele pentru a-și salva viețile lor, dar și ale copiilor și părinților lor.

Mai mulți primari au îndemnat locuitorii care au posibilitatea să asigure refugiații ucraineni cu cazare, alimente și lucruri de primă necesitate, să anunțe autoritățile publice locale, acestea angajându-se să asigure partea logistică a acestui proces.

În același timp, aleșii locali au condamnat încercările unor cetățenii de a profita de situația tragică în care s-au pomenit vecinii noștri ucrainei.

În același context, aleșii locali fac apel față de autoritățile statului, în special față de factorii de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, să aplice prevederile cadrului normativ privind reglementarea activității caselor de schimb valutar care au afișat o rată speculativă în raport cu hrivna ucraineană.

În ultimele 24 de ore peste zece mii de ucraineni au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar în următoarele zile, fluxul de oameni din Ucraina ar putea să crească.

Sursa foto: canal2.md

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă