Sergiu Chetraru a fost numit astăzi administrator la Avia Invest pe perioada stării de urgență

avia-invest

Guvernul Republicii Moldova anunță despre numirea lui Sergiu Chetraru în funcția de administrator la SRL Avia Invest pe perioada stării de urgență. Această decizie a fost luată după ce Boris Salov a fost suspendat din această funcție.

Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Hotărârea este dictată de importanța asigurării securității și ordinii publice și ținând cont de rolul pe care îl are Aeroportul Internațional Chișinău în infrastructura avia a Republicii Moldova.

În data de 23 februarie, Agenția Proprietății Publice declara că a obținut câștig de cauză în prima instanță privitor la anularea concesionării Aeroportului Chișinău.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între societatea pe acțiuni Habarovski Aeroport și holdingul Kolomenski Zavod.

Aerportul a trecut prin mâna mai multor acționari din zone off shore, ca într-un final beneficiar să devină Ilan Șor, acuzat de delapidarea Băncii de Economii, Unibank și Banca Socială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente