Cei trei indivizi doreau să declanşeze o revoltă contra a ceea ce ei considerau a fi puterea înalţilor funcţionari care depăşeşte cu mult prevederile Constituţiei SUA. De aceea, planul lor era să atace agenţii guvernamentale şi elemente de infrastructură şi ca nemulţumiţii din întreaga ţară să li se alăture pentru a face să cadă guvernul.

„În acest caz, ideologia şi retorica antiguvernamentală s-au transformat în extremism periculos care i-a făcut pe condamnaţi să se înarmeze şi să facă rost de bombe cilindru şi de alţi explozibili pe care să-i folosească în atacuri”, se menţionează în comunicatul dat publicităţii vineri de procurorul din Georgia, John Horn.

Cei trei condamnaţi sunt Brian Cannon, în vârstă de 37 de ani, Terry Peace, 47 de ani, şi Cory Williamson, 29 de ani. Cannon, Peace şi Williamson au participat la mai multe forumuri pe internet în ianuarie şi februarie 2014 în care au vorbit despre modul în care poate fi declanşată o revoluţie împotriva guvernului federal, atacând infrastructura Administraţiei de Siguranţă a Transporturilor, Departamentul de Securitate Naţională şi Administraţia Federală pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

La începutul lunii februarie 2014, Cannon şi Williamson s-au deplasat la Rome (Georgia), pentru a locui cu Peace, şi au decis să comită primul atac în acest stat, în speranţa că nemulţumiţii din întreaga ţară le vor urma exemplul şi că vor declanşa în acest mod o revoluţie. Atunci, Peace a cerut unui al patrulea individ (care în cele din urmă i-a reclamat la poliţie) să le facă rost de 12 bombe cilindru şi de alte două dispozitive explozive.

Peace a insistat ca bombele cilindru să fie concepute în aşa fel încât, în momentul dispersiei, să producă pagube cât mai mari, deoarece voia să străpungă cu un astfel de dispozitiv motorul unui vehicul militar blindat. La 15 februarie 2014, cei trei indivizi s-au deplasat la Cartersville (Georgia) „puternic înarmaţi” ca să intre în posesia explozibililor comandaţi, moment în care au fost arestaţi de FBI.