Breaking News

image
Sursa foto: Profimedia

Saladukha cere ajutorul lumii: "Să vorbească și să condamne agresiunea rusă"

Rusia a invadat Ucraina, după ce Vladimir Putin a recunoscut deja independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk, iar deciziile sale au repercusiuni şi asupra sportului.

Deşi trebuia să se reia în weekend, campionatul de fotbal din Ucraina a fost suspendat de către cei care conduc Liga.

După ce nume ca Vladimir şi Vitaly Klitschko, Elina Svitolina sau Andriy Shevchenko au condamnat acţiunile Rusiei, a făcut-o şi Olga Saladukha, medaliată a Jocurilor Olimpice din 2012, care între timp a ajuns şi politician în Ucraina.

Aceasta îndeamnă comunitatea sportivă mondială să reacţioneze în cazul Ucrainei. Saladukha se mulţumeşte şi cu sprijinul moral din partea asociaţiilor sportive pentru ucraineni şi este convinsă că Rusia este cea care va ieşi în pierdere, în final, în urma atacurilor asupra Ucrainei.

"Oh, sportule. Asta este lumea”, a spus Pierre de Coubertin, fondatorul Jocurilor Olimpice moderne. Când lumea este amenințată, sportul trebuie să își spună cuvântul. El nu este în afara politicii, este deasupra politicii și ar trebui să se amestece în politică dacă este necesar. Astăzi, amenințarea cu războiul planează asupra Ucrainei. Mare, brutal și mortal.

Iar comunitatea sportivă mondială nu ar trebui să tacă. O îndemn să vorbească și să condamne agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Federațiile sportive internaționale, asociațiile sportive naționale ale țărilor lider - poziția lor va fi un sprijin moral semnificativ nu numai pentru sportivii noștri, ci pentru toți ucrainenii. Sportul mondial trebuie să-și îndeplinească cea mai importantă misiune - protecția lumii. Iar tăcerea va fi o respingere a acelor principii fundamentale care alcătuiesc esența ei.

Cred în solidaritatea sportivă și vă îndemn să o demonstrați cât mai curând posibil. Agresorul va pierde cu siguranță, pentru că ne luptăm pentru pace și pentru pământul nostru natal! Donețk, Lugansk, Crimeea, aceasta este Ucraina", a transmis Olga Saladukha, potrivit sport.ua.

Olga Saladukha este medalitată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012 în proba de triplu salt. Din 2019, aceasta este membră a parlamentului ucrainean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: