image
Sursa foto: Getty Images

Finala Champions League nu se va mai juca în Rusia. Care sunt alternativele luate în calcul de UEFA

Evenimentele din ultima vreme, care au culminat cu războiul provocat de ruși în Ucraina, vor duce la măsuri radicale și în sport.

Astfel, finala Champions League nu se va mai disputa la Sankt Petersburg, iar cei de la UEFA se vor reuni vineri dimineață pentru a oficializa acest aspect.

Oficialii forului european au câteva alternative. Comitetul executiv al UEFA are în calcul arena Wembley, plus stadionul lui Tottenham și cel al lui Manchester City.

De altfel, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, UEFA a și dat un mesaj de solidaritate pentru poporul ucrainean.

"UEFA împărtășește preocuparea semnificativă a comunității internaționale pentru situația de securitate care se dezvoltă în Europa și condamnă ferm invazia militară rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

În calitate de organism de conducere al fotbalului european, UEFA lucrează neîncetat pentru a dezvolta și promova fotbalul conform valorilor europene comune, cum ar fi pacea și respectarea drepturilor omului, în spiritul olimpic. Rămânem hotărâți în solidaritatea noastră cu comunitatea fotbalului din Ucraina și suntem gata să întindem mâna poporului ucrainean.

Ne confruntăm cu această situație cu maximă seriozitate și urgență. Deciziile vor fi luate în cadrul Comitetul Executiv al UEFA și vor fi anunțate mâine, 25 februarie 2022", se arată în comunicatul UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: