image
Sursa foto: Zona de securitate

Ex-ministru al Apărării: Tot mai mulți se întreabă ce va fi cu RM; Suntem și noi parte a fantasmagoriei lui Putin

Republica Moldova este subiectul numărul doi, după Ucraina, tot mai mulți întrebându-se ce o să fie cu RM din moment ce avem și noi o enclavă separatistă în stânga Nistrului. Într-un fel sau altul și noi suntem parte a fantasmagoriei lui Putin de restabilire a Imperiului Sovietic. De această părere este ex-ministrului Apărării, Viorel Cibotaru, și opinia a fost expusă în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV.

„Ceea ce am văzut azi în Ucraina încă nu este operațiune mare, este începutul operațiunii, încercarea de a crea panică, de a distruge cele mai importante puncte de control și de conducere a forțelor armate, este încercarea de a dispersa atenția. Eu nu cred că Kiev-ul este principalul scop. Urmează faza a doua, operațiunea terestră și alte acțiuni iminente”, a spus Viorel Cibotaru.

El a mai adăugat că speră că Parlamentul va adopta starea de urgență și vor fi întreprinse toate măsurile necesare pentru întărirea siguranței cetățenilor.

„Noi suntem subiectul nr. 2 după Ucraina astăzi. E o atenție tot mai mare îndreptată asupra noastră, ce o să fie cu RM, deoarece intrăm în spațiul acesta Osetia, Abhazia, Lugansk Donețk, Transnistria. Într-un fel sau altul suntem și noi parte a acestei fantasmagorii a lui Putin de restabilire a Uniunii Sovietice”, a mai spus Cibotaru

Emisiunea Cabinetul din umbră poate fi urmărită mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: