image
Sursa foto: Observatornews.ro

Anatol Țăranu: „O gafă comisă de un al doilea ca mărime stat nuclear, poate trage după sine consecințe extrem de grave”

Situația privind securitatea regională este foarte încordată. Ceea ce Putin numește „operațiune specială militară” riscă să se transforme într-un război la scară largă. În cazul în care se va începe o invazie largă pe teritoriul ucrainean, se vor începe operațiuni terestre pe mai multe direcției, a menționat comentatorul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiuni „Cabinetul din umbră” de la Jurnal tv.

„În cazul în care se va începe o invazie largă, se vor începe operațiuni terestre. Deocamdată este distrusă infrastructura militară a Ucrainei. Armata lui caută culoarele pe unde ar putea să înainteze Eu sper că există o mică speranță că nu se va ajunge la o invazie mare”, a spus Anatol Țăranu.

Potrivit expertului, nu e exclus că Putin, după concentrarea tehnicii și a peste 190 de mii de soldați la hotar cu Ucraina ar avea nevoie de o victorie care ar putea fi oferită publicului său drept rezultat.

„Un eșec a lui Putin în războiul din Ucraina ar putea să însemne începutul sfârșitului carierei lui politice. Lucrurile de obicei nu se iartă după ce ajungi la un asemenea nivel de tensiune. Dar probabilitatea unei gafe când totul este decis din timp, într-o autocratie, unde așa cum s-a văzut și în cadrul Ședinței Consiliului de Securitate a Rusiei nu există debatere, în condițiile când doar un singur om decide, probabilitatea unei gafe este foarte mare. Iar o gafă care este comisă de un stat, al doilea ca mărime stat nuclear din lume, poate trage după sine consecințe extrem de grave pentru toată umanitatea”, a spus Anatol Țăranu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: