image
Sursa foto: Profimedia Images

Consiliul European cere Rusiei să își retragă urgent trupele din Ucraina

Liderii UE s-au renuit, joi seara, la Bruxelles, într-o ședință a Consiliului European, convocată pentru a discuta despre conflictul din Ucraina. Potrivit documentului publicat de președintele Charles Michel, UE cere Rusiei să își retragă urgent trupele din Ucraina. De asemenea, liderii europeni vorbesc despre un nou pachet de sancțiuni.

„Consiliul European condamnă în cei mai duri termeni agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale militare ilegale, Rusia încalcă grav dreptul internațional și principiile Cartei ONU și subminează securitatea și stabilitatea europeană și globală”, se arată în declarația liderilor UE.  

„Consiliul European condamnă, de asemenea, ferm implicarea Belarusului în această agresiune împotriva Ucrainei și îi solicită să să se abțină”, se mai arată în document.

Liderii Uniunii Europene anunță noi sancțiuni la adresa Federației Ruse. „Astăzi, Consiliul European a fost de acord cu sancțiuni suplimentare”.  Aceste sancțiuni vor viza sectorul financiar, sectoarele energie și transport, precum și controlul exporturilor. De asemenea, pe lista de sancțiuni vor fi adăugate noi persoane și entități.

Uniunea Europeană vrea noi sancțiuni urgente și pentru Belarus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: