(video) Gavrilița: Fac apel la calm și asigur cetățenii că instituțiile statului sunt funcționale și activează în regim normal

Prim-ministra, Natalia Gavrilița a anunțat că merge astăzi în Parlament pentru a cere introducerea stării de urgență pe întreg teritoriul țării pentru 60 de zile. Totodată, a cerut cetățenilor să se informeze din surse oficiale și a făcut apel la calm „Vreau să asigur cetățenii că instituțiile statului sunt funcționale și activează în regim normal”, a spus prim-ministra.

Foto: UNIMEDIA

„Una din acțiunile pe care ne-am concentrat atenția ține de gestionarea fluxului de migranți din Ucraina înregistrat la hotarul RM”, a spus aceasta.

Ministerul de Externe, Nicu Popescu, a reiterat apelul către cetățenii RM de a nu se deplasa în țara vecină, iar celor care se află temporar să părăsească țara imediat.

„Acum 20 de minute am avut ultima actualizare - cea mai mare parte a echipei Ambasadei noastre de la Kiev și membrii familiei se aflau în punctul de trecere a frontierei la intrarea în RM și ei în acest moment deja eu intrat în Moldova sau putem spune că sunt în siguranță”, a spus acesta.

La fel, Popescu a adăugat că unii angajați au rămas la Kiev pentru a asigura lucrul misiunii diplomatice și pentru a facilita revenirea moldovenilor din Ucraina.



Pub