Alertă nucleară în Europa. Trupele ruse au ajuns la Cernobîl. Amplasamentele nucleare sunt în pericol

24 Feb. 2022, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Feb. 2022, 17:44 // Actual //  Lupu Eduard

Forțele armate ale Rusiei au pătruns în Cernobîl, orașul care deține amplasamente nucleare extrem de periculoase. O lovitură militară asupra acestora ar putea antrena efecte radioactive mult peste granițele Ucrainei.

Anton Gerashchenko, consilier al ministerului de Interne din Ucraina, declară că „invadatorii de pe teritoriul Belarusului s-au mutat în Zona AES Chornobyl.

Pericol nuclear pe teritoriul ucrainean, dacă armele cu încărcătură nucleară vor fi lovite de ruși.

„Dacă după lovirea artileriei ocupanților, o colecție de arme nucleare va fi trasă, atunci o băutură radioactivă poate lovi teritoriul Ucrainei, Belarusului și țările UE!”, a spus Anton Gerashchenko.

Rușii au bombardat un spital din orașul Vugledar

După dezastru, au fost raportate 4 decese și mai multe răniri de persoane, conform Pavel Kirilenko, șeful administrației regionale din Donețk.

„La Vugledar, trupele de ocupație ruse au ucis 4 civili și au rănit 10 civili – obuzele invadatorilor au lovit spitalul local. Printre răniți se numără și 6 medici. Bombardarea a avut loc în jurul orei 11. Starea răniților este de severitate diferită”, a spus oficialul ucrainean.

Conform Reuters, joi, Rusia a efectuat un total de 203 atacuri la adresa Ucrainei, pe aproape întreg teritoriul statul.

Igor Konaşenkov a susținut din nou armata rusă nu vizează oraşele ucrainene, ci doar „infrastructurile militare, instalaţiile de apărare antiaeriană, aerodromurile militare şi aviaţia” cu „arme de înaltă precizie”. El susține că populația civilă nu trebuie să se teamă.

Președintele Ucrainei s-a adresat astăzi națiunii și a cerut tuturor cetățenilor care sunt capabili să poarte armă să își apere țara. Volodimir Zelenski a anunțat că a tăiat toate relațiile diplomatice cu Rusia și că Ucraina este invadată de Rusia.

„Anunț că am tăiat relațiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără și nu va acepta să îi fie amenințată integritatea națională. Rusia ne-a atacat statul într-un mod mișelesc. A procedat la fel ca Germania nazistă în cel de-al doilea război mondial. Rusia face parte din națiunile rele“, a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit AFP.

Ministerul Apărării din Rusia anunță că separatiștii au reușit să cucerească noi teritorii și susține că vizează doar obiective militare și nu populația civilă. Ucraina anunță că s-au înregistrat deja 50 de victime printre care și civili.

Armata rusă anunță că separatiştii din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale în faţa armatei ucrainene. Potrivit generalului Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, rebelii au avansat 3 kilometri în regiunea Doneţk şi 1,5 km în regiunea Lugansk. El spune că separatiștii „luptă şi angajează inamicul“ în estul Ucrainei.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău