Starea de urgență în energetică, „pe loc”. CC a declarat inadmisibilă sesizarea BCS. Batrîncea: Înalta Curte este fidelă principiului „dublelor standarde”

Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților PSRM cu privire la neconstituționalitatea declarării stării de urgență în energetică. În opinia socialiștilor, „prin asemenea decizii Înalta Curte continuă să se discrediteze și este fidelă principiului „dublelor standarde”. „Anterior, în baza acelorași temeiuri și principii, magistrații au declarat ca fiind neconstituțională anunțarea în martie 2021 a stării de urgență pentru două luni, la inițiativa PSRM”, a scris, deputatul BCS, Vlad Batrîncea pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Socialiștii sunt fermi pe poziția că declararea stării de urgență de către actuala guvernare are substrat politic și urmărește scopul de a limita drepturile cetățenilor în exprimarea propriilor opinii, în organizarea acțiunilor de protest, precum și de cenzurare a mass-media.

Socialiștii vor continua să atenționeze societatea asupra derapajelor de la principiile statului de drept și a normelor democratice, asupra practicilor neuniforme, admise de judecătorii Curții Constituționale”, a scris deputatul.

La o zi de la instituirea stării de urgență, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că va ataca decizia la Curtea Constituțională. La fel, a atacat și proiectele de pe ordinea de zi a ședinței din 21 ianuarie, care nu era prealabil incluse.

Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în energetică pentru 60 de zile. 58 de deputați au votat „pentru” în timp ce 3 - „împotrivă”.


Pub