„Sunt hărțuită la locul de muncă”. Purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, suspendată după ce ar fi făcut declarații depre șeful de secție reținut pentru mită

Purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, Rodica Tomașenco, declară că ar hărțuită la locul de muncă, după ce a făcut declarații pentru presă, cu privire la cazul șefului de secție din cadrul instituției, reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, pentru că ar fi cerut 2 mii de euro ca să interneze un pacient pentru tratament. Tomașenco cere implicarea ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, și susține că „nu se dorește o finalitate a cazului de corupție” respectiv.

Foto: Facebook/ Rodica Tomașenco
„Stimată Doamnă Ala Nemerenco, aduc la cunoștința Domniei Voastre despre hărțuirea la locul de muncă a subsemnatei, ținând cont că, timpul Dumneavoastră este limitat, vreau să cunoașteți, că la moment, în Institutul Oncologic se duce o luptă aprigă contra angajaților, care nu au fos de acord cu politicile manageriale ale doamnei Catrinici. Și mai vreau să Vă aduc respectuos la cunoștință faptul că se luptă cu corupția delicat, nu se dorește o finalitate a cazului de corupție, care îl vizează pe un șef de secție, lucru demonstrat de CNA. În calitatea mea de specialist în cadrul Serviciului relații cu publicul și mass-media nu pot limita accesul la informație a mass-media locale. Ar fi nedrept. Lucrez într-o instituție publică. Ca să fie clar: am fost suspendată din funcție pentru declarații, în care spun, că asemeni unei tumori, cancerul corupției trebuie extirpat din sistemul medical”, menționează Purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, Rodica Tomașenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Rog respectuos implicarea Dumneavoastră în suspendarea mea din funcție până la data de 22.02.22, astăzi fiind data de 23 februarie (nicio decizie nu a fost luată, nicio întrevedere cu dl director nu a avut loc), și acordarea posibilității de a demonstra faptul că nu am dosare penale, că nu sunt colaboraționistă cu mita și că Dumneavoastră, în calitate de ministru al Sănătății, sunteți nevoită să participați la emisiuni televizate, sau să acordați interviuri, chiar dacă nu Vă este deloc ușor să o faceți.

Mi-am învățat copiii să fie justițiari, și eu ce fac acum? Dreptatea mă face să îmi dau demisia? Asta se vrea? Nu am spete, vreau să se facă dreptate, și, probabil, acest lucru, deranjează foarte mult. Cum să mă uit în ochii copiilor mei? Mulțumesc”, a mai adăugat Rodica Tomașenco.


La 15 februarie, un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient. Medicul ar fi cerut 2 mii de euro ca să interneze pacientul respectiv, pentru tratament.

Ministra Sănătății a venit cu o reacție după acest caz. „Cu un cost de 1,2 milioane de euro, plătit din contribuțiile cetățenilor europeni, dar și ai noștri, acest radiolinear nu a fost instalat pentru ca să servească șefului secției radioterapie IV a Institutului Oncologic pentru propria îmbogățire. El este pentru a salva vieți, a readuce speranțe, a distruge durere și a usca lacrimi. Reținerea în flagrant, de către ofițerii CNA, pentru că a pretins 2.000 de euro, pentru a asigura internarea și urgentarea tratamentului unui bolnav grav este o rușine pentru întreg sistemul, dar cel mai mult, pentru el și familia sa - în special părinții”, a menționat Ala Nemerenco.

La 18 februarie, instanța de judecată a emis mandat de arestare pe numele șefului de secție din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru corupere pasivă. Tot atunci, un nou denunț împotriva acestuia a fost depus de către o persoană, care susține că i-ar fi oferit mită pentru servicii similare.
.


Pub