Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT aniversează 5 ani de la fondare

23 Feb. 2022, 13:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Feb. 2022, 13:21 // Bani și Afaceri //  MD Bani

„Infodebit Credit Report” este astăzi unul dintre cele mai mari birouri a istoriilor de credit din Moldova, care oferă servicii de evaluare a bonității financiare atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, cu peste 2 milioane de credite incluse până în prezent în baza sa de date și peste 4 milioane de rapoarte de credit eliberate la solicitarea clienților.

Infodebit și-a început efectiv activitatea la 19 mai 2014, în calitate de primul Registru Negativ din Republica Moldova, iar pe data de 23 februarie 2017 a fost înregistrat Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”, care a preluat baza de date a Registrului, în condițiile Legii privind birourile istoriilor de credit.

Circa 100 de organizații de creditare nebancară de top colaborează în prezent cu Infodebit pentru evaluarea comportamentului de plată al clienților, la care se adaugă bănci comerciale, companii de telecomunicații, de utilități, precum și alți prestatori de servicii din țara noastră.

„Începând din 2017, Infodebit înregistrează și informații pozitive în baza sa de date. Chiar dacă rolul de bază al unui birou al istoriilor de credit este de a ajuta creditorii să reducă riscurile financiare asociate activității de creditare, prin păstrarea inclusiv a informațiilor pozitive despre clienții bun-platnici care își respectă termenele de plată și datele contractuale, Infodebit facilitează accesul la finanțare și este de un real ajutor pentru persoanele și afacerile care îngrijesc de reputația lor financiară”, a menționat Antonina Ceban-Bejenaru, Director general al Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”.

De-a lungul celor cinci ani de activitate, Infodebit și-a câștigat, pe bună dreptate, reputația de cel mai inovativ birou al istoriilor de credit din Moldova, fiind un „deschizător de drumuri” în segmentul său de activitate: primul birou care a obținut certificare ISO, primul și singurul birou care a implementat un sistem de tip „cashbackˮ pentru partenerii săi, primul birou care a adus în țara noastră Scorul FICO – cel mai apreciat și utilizat standard de evaluare a riscului de credit la nivel internațional.

„Avem în continuare planuri mari, cu realizări în termen scurt, care vor aduce plusvaloare pentru toți. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor oferite de Infodebit și apreciem faptul că, de la an la an, numărul partenerilor care aleg să aibă încredere în echipa noastră este în creștere”, a declarat Veaceslav Mîrza, Director pentru dezvoltare al Infodebit.

Echipa Infodebit este deschisă în continuare pentru inițierea de noi parteneriate cu toți cei care sunt în căutarea unor soluții eficiente pentru diminuarea și controlul riscurilor de credit, care au la bază o echipă de profesioniști și investiții continue în cunoștințe și tehnologie.

Biroul istoriilor de credit „Infodebit Credit Report”

www.infodebit.md / (022) 829 727

P.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău