Rectorul USM, Igor Șarov, a avut o întrevedere cu ministrul educației al României, Sorin Mihai Cîmpianu. Despre ce au discutat

3-61
Foto: usm.md

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), dr., conf. univ, Igor ȘAROV, a avut o întrevedere cu ministrul educației al României, Sorin Mihai CÎMPIANU și secretarul de stat pentru învățământ superior, Gigel PARASCHIV, în cadrul vizitei de lucru efectuată la 22 februarie, a.c. la București.

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor au vizat: colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din România, formarea continuă a cadrelor universitare, programele cu dublă diplomă (licență și master), organizarea mobilităților academice pentru studenți și profesori, desfășurarea conferințelor științifice comune etc.

De asemenea, rectorul USM, Igor ȘAROV, a efectuat o vizită la Universitatea din București (UniBuc), unde s-a întâlnit cu rectorul UniBuc, prof. univ. dr. Marian PREDA. Pe lângă o serie de evenimente la nivelul celor două rectorate, au fost discutate și prioritățile de colaborare pentru anul curent între cele două instituții de învățământ superior.

Menționăm că începând cu anul 2018 Universitatea de Stat din Moldova este membră asociată a Consorțiului Universitaria, din care fac parte Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Tot în cadrul vizitei la București, Igor ȘAROV a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor CHIRILĂ.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente