(foto) Conductă ilegală la hotar cu Ucraina. Aceasta aproviziona o bază de odihnă cu apă și electricitate

Frontieră
Foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat despre identificarea unei conducte ilegale de aprovizionare cu apă potabilă și energie electrică, sub albia râului Nistru, a unei baze de odihnă ucrainene din regiune. Informațiile au fost publicate în urma investigațiilor comune cu Serviciul Grăniceresc de stat al Ucrainei.

Poliția de Frontieră informează că conducta a fost depistată de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Est a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) în zona Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1. În urma investigațiilor comune, dintre angajații direcției și a Serviciul Grăniceresc de stat al Ucrainei, s-a stabilit că furtunul a fost instalat pentru aprovizionarea ilegală cu energie electrică și apă potabilă a unei baza de odihnă ucraineană amplasată pe malul râului Nistru.

Conform comunicatului, conducta era amplasat sub albia râului, cu pornire din Republica Moldova spre Ucraina. Prin conductă treceau patru cabluri de energie electrică cu tensiune înaltă și un tub din materie textilă. Bunurile depistate și materialele acumulate pe acest caz urmează a fi transmise către Serviciul Vamal al Republicii Moldova pentru ca ulterior să fie cercetate.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente