Procuratura anticorupție a finalizat perchezițiile ce-l vizează pe ex-directorul „Termoelectrica”. Care sunt rezultatele acestora

62376282_947443905586659_888835952829530112_n-1-920×518
Foto: Facebook, SIS

Procurorii anticorupție informează despre rezultatul perchezițiilor efectuate astăzi ce îl vizează pe ex-directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, cercetat într-o cauză penală de abuz în serviciu.

Pe parcursul zilei de astăzi, 23 februarie 2022, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la mai multe adrese în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu, în care este vizat ex-directorul „Termoelectrica”.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii au ridicat mai multe documente care urmează a fi cercetate și apreciate din punctul de vedere al pertinenței, al concludenței, al utilității și al veridicității lor în ansamblu cu celelalte probe administrate în cadrul cauzei penale instrumentate.

Prin urmare, în baza probatoriului acumulat, procurorii anticorupție au recunoscut și au audiat în calitate de bănuiți în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu (art. 327 din Codul penal) pe ex-directorul Termoelectrica și pe un complice al acestuia.

Menționăm că, în procesul de audiere în calitate de bănuiți, aceștia au dat declarații, însă vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care sunt bănuiți nu o recunosc.

Subsecvent, remarcăm că persoanele vizate în calitate de bănuiți sunt investigate în stare de libertate, nefiind aplicată vreo măsură procesuală de constrângere în privința acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente