image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Două consiliere au părăsit formațiunea Platformei DA din CMC în urma scandalului de la UNIC

Două consiliere ale Platformei DA din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au anunțat că părăsesc formațiunea Platformei DA.

Aliona Mandatii a anunțat în cadrul ședinței de azi că părăsește fracțiunea, alături de colega sa Ala Tâșcu, dar își retrage și votul de pe decizia CMC prin care a fost oferit terenul de la UNIC.

„Din păcate, mi-am dat votul, care, consider că politic a fost unul greșit, dar din punct de vedere juridic a fost corect. Nu mai vreau să fiu influențată de nimeni și de aceea astăzi am luat decizia pe care ați auzit-o. Și în numele Alei Tâșcu, anunț că de astăzi suntem consilieri independenți”, a declarat Aliona Mandatii. În context, socialistul Dinari Cojocari a acuzat PAS că ar fi făcut presiuni pe consilieri și a „pus în genunchi o fracțiune”.

Amintim că recent consilierii PSRM și ai Platformei DA au votat împreună proiectul prin care municipalitatea a cedat la un preț de nimic terenul de 1,3 ha din fața magazinului UNIC. Terenul a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinul Universal „UNIC”.

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că CMC a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora și că vor contesta în instanță decizia adoptată astăzi.

Pentru înstrăinarea terenului au votat 27 de consilieri din PSRM și PPDA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: