Ruslan Verbițchi acuză PAS că distruge Platforma DA: Ceea ce nu i-a reușit lui Plahotniuc se face în „vremurile bune”

Consilierul municipal al Platformei DA Ruslan Verbițchi acuză PAS pentru că ar distruge formațiunea din care face parte că i-ar urmări pe aleșii locali ai acesteia. „Noi, toți consilierii Platformei DA, suntem filați, înscriși, urmăriți, cum a făcut-o Plahotniuc, același lucru se întâmplă în „vremurile bune”, a declarat Verbițchi în cadrul ședinței CMC.

Foto: UNIMEDIA

„Ceea ce nu i-a reușit lui Plahotniuc să distruga Platforma DA, astăzi a făcut-o PAS cu agenții lor din securitate, să distrugă fracțiunea Platformei DA din CMC.

Eu am avut șapte dosare penale, referitor la interceptările telefonice, la momentul de față despre acest dosar nu se aude nimic. La mine în mașină mi s-au pus cartușe și m-au făcut contrabandist. Cum am fost filat și ascultat același lucru se întâmplă acum. Noi toți consilierii Platformei DA suntem filați, înscriși, urmăriți, cum a făcut-o Plahotniuc, același lucru se întâmplă în „vremurile bune”, aveți majoritate, sunteți la fel ca Plahotniuc”, a menționat Ruslan Verbițchi.

Aliona Mandatii a anunțat, astăzi, că părăsește fracțiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău și rămâne în CMC în calitate de consilier independent. Aceeași decizie a fost luată și de consiliera Ala Tîșcu.

Activistul politic pe numele căruia a fost fabricat un dosar penal, în anul 2018, prin realizarea unei operațiuni complexe, cu filarea victimei și înscenarea transportării ilegale în Ucraina a 60 de cartușe pentru pistolul-mitralieră de marca „Kalașnicov”, cu automobilul personal al acestuia, este consilierul municipal al Platformei DA Ruslan Verbițchi.

Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat un nou episod în cadrul dosarului intentat împotriva unor foști angajați din cadrul Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, a fost stabilită implicarea unor foști angajați MAI în fabricarea dosarului penal fictiv pe numele unui activist politic.

În context, au fost realizate un șir de percheziții și a fost audiat un nou figurant pe dosar, care și-a recunoscut implicarea în activitatea ilicită. În legătură cu căința sinceră și activă a acestuia, bănuitului nu i s-au aplicat măsuri de constrângere privative de libertate.

În ianuarie 2020, membrul Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi, a fost declarat nevinovat în dosarul privind tentativă de transport a munițiilor la vama moldo-ucraineană. Decizia a fost propunțată de judecătoria din Belgorod-Dnestrovsk. Stanislav Klimenko, avocatul lui Verbițchi a declarat atunci că „toate probele au fost colectate ilegal și că acesta în general nu trebuia să fie judecat pe teritoriul Ucrainei”.


Pub