Doi inspectori vamali și un polițist de frontieră, învinuiți de corupție, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis astăzi, 22 februarie în totalitate recursurile procurorilor anticorupție privind plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 zile, a doi inspectori din cadrul Serviciului Vamal și un ofițer din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vizați într-o cauză penală de corupție. 

Foto: Colaj

SPIA de comun cu procurorii Anticorupție, Direcția inspectare efectiv a IGPF al MAI și Direcția integritate și supraveghere a Serviciului Vamal, au descins cu percheziții în birourile de serviciu a unor angajați ai IGPF și Serviciului Vamal din cadrul punctului de trecere a frontierei de stat „Leușeni”.

Acțiunile sunt declanșate în cadrul unei cauze penale, pornită conform elementelor infracțiunii prevăzute art. 324 alin. (2) lit. b) și art. 325 alin. (2) lit. b) Cod penal RM, pe faptul săvârșirii continue a unor acte de corupție de către angajații IGPF și SV.

Camerele de supraveghere a prins momentele când vameșii de la Leușeni iau mită. În imaginile video se vede cum vameșii iau banii direct din mâinile unor persoane care traversează frontiera sau din actele transmise la control, în care sunt ascunse bancnotele, și le pun în buzunare sau sub masă. Procurorii anticorupție au venit cu detalii noi despre perchezițiile de astăzi, 8 februarie.


Pub