Călătorie cu peripeții pentru trei moldoveni: Au încercat să traverseze frontiera cu acte false

Călătorie cu peripeții pentru trei cetățeni moldoveni, prinși pe picior greșit în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni. Conaționalii au încercat să traverseze frontiera în baza unor acte neveridice. Pe numele lor s-au inițiat cercetări în baza articolului 361, alin.1, Cod Penal al Republicii Moldova.

Foto: border.gov.md

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei doi bărbați de 37 și 51 de ani au prezentat certificate de vaccinare, ca dovadă a imunizării împotriva virusului Covid-19. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat că primul pasager nu se afla pe teritoriul Republicii Moldova în ziua administrării vaccinului, iar în cazul celui de-al doilea călător, la scanarea codului QR, apar informații despre un alt conațional, imunizat în România.

Audiați, ambii pasageri s-au încurcat în declarații, invocând diverse situații ce au contribuit la apariția discordanței.

Într-un alt caz, un conațional s-a pornit spre Irlanda la volanul unui Mercedes Sprinter ce tracta o remorcă. În timpul verificării actelor de călătorie și ale vehiculelor, polițiștii de frontieră din PTF Leușeni au constatat că codul VIN ștanțat pe șasiul remorcii nu coincide cu numărul caroseriei indicat în certificatul de înmatriculare. Șoferul și-a continuat drumul, nu înainte de a scrie explicații. Acesta a declarat că a încurcat certificatul de înmatriculare, cu al unei alte unități de transport.

Remorca fost indisponibilizată până la finalul anchetei pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni.

Cercetările continuă în toate cazurile.


Pub