image
Sursa foto: radiotrek.rv.ua

Perchezițiile de la CMF nr.3: Un medic, cercetat pentru că ar fi introdus date false privind vaccinarea a 9 persoane

UPDATE 14:598 // Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal a efectuat astăzi trei percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat un medic din cadrul Centrului medicilor de familie nr.3 Botanica, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de fals informatic. Medicului vizat i se incriminează faptul că, în septembrie 2021, activând în cadrul Centrului Medicilor de Familie nr.3 din cadrul „Asociației Medicale Teritoriale Botanica”, intenționat a introdus în baza de date Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de Evidență a Vaccinărilor COVID-19”, date care nu corespund adevărului, cu privire la vaccinarea a nouă persoane, în afara zonei de deservire a centrului medical vizat.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul medicului vizat, precum și în 2 birouri de serviciu ale acestuia din incinta Centrului medicilor de familie nr.3 Botanica. În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate două telefoane mobile și înscrisuri de ciornă, care urmează a fi supuse cercetării și aprecierii relevanței lor în calitate de probe în cadrul acestei cauze penale.

„Cu referire la medicul vizat, menționăm că, în privința acestuia nu a fost aplicată vreo măsură procesuală de constrângere. Fiind recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de fals informatic, aceasta la moment pledează nevinovat”, informează PG.

Știrea inițială

Procurorii Procuraturii Chișinău efectuează în aceste momente percheziții la Centrul Medicilor de Familie nr.3 din sectorul Botanica al capitalei.

„Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, desfășoară la moment percheziții la Centrul medicilor de familie nr.3 Botanica, unde anumiți lucrători medicali sunt vizați într-o cauză penală, pornită pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, infracțiune prevăzută de art.260/5 din Codul penal, pentru falsificarea certificatelor de COVID-19 și introducerea datelor false în sistemul informatic”, a declarat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al Procuraturii Generale Mariana Cherpec.

Revenim cu detalii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: