Se păruiesc ca la Stalingrad! Spînu: Acțiunile primăriei de aprobare a planurilor urbanistice din Chișinău, ilegale

21 Feb. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Feb. 2022, 17:45 // Actual //  Lupu Eduard

Acțiunile primăriei Chișinău trebuie să revină în legalitate. Aprobarea planurilor urbanistice pentru mai multe zone ale Chișinăului, fără avizul general eliberat de MIDR, este ilegală, susține ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Este vorba de planul urbanistic zonal (în volum parțial) pentru teritoriul adiacent str. Bucovinei, municipiul Chișinău, planul Urbanistic Zonal pentru teritoriul din perimetrul străzilor Timiș – Nucarilor – Bujorilor din mun. Chișinău, planul urbanistic zonal privind dezvoltarea teritoriului Întreprinderii Mixte „Niagara” Club SRL din str. Ghidighici, planul urbanistic zonal pentru terenul cu nr. cadastral 0100312.009, din str. Ginta Latină 16 și planul urbanistic zonal pentru teritoriul din perimetrul străzilor Ceucari – Socoleni – Iazului”.

În acest sens, am expediat un demers către primărie și organele de drept pentru a verifica legalitatea acțiunilor primăriei mun. Chișinău. În cazul în care Planurile Urbanistice Zonale nu vor fi avizate de către Minister, în conformitate cu prevederile art. 25 alin. (1) din Legea citată, vor fi considerate nevalabile și vor servi ca temei de contestare a Deciziei Consiliului municipal Chișinău de către Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat, prin prisma prevederilor art. 68 al Legii nr. 436/2006 privind administrația publică locală”, susține ministrul Infrastructurii.

Spînu afirmă că aprobarea documentației de urbanism cu încălcarea legislației în vigoare, constituie componentă de contravenție, potrivit prevederilor art. 177 alin. (1) lit. i) al Codului Contravențional nr. 218/2008 și atrage răspundere contravențională.

Ministrul precizează că în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care să înăsprească sancțiunile pentru încălcarea legislației în domeniul construcțiilor. Proiectul prevede amenzi de până la 20.000 de lei și până la 1 an interdicție de a ocupa o funcție publică, acesta este riscul funcționarilor publici care vor emite autorizații ilegale de construcție.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău