Rezultatele perchezițiilor matinale de la Centrul medicilor de familie nr. 3. Un medic este bănuit de fals informatic

centrul medicilor de familie nr 3
Foto: IMSP AMT Botanica

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează despre rezultatul perchezițiilor efectuate pe parcursul zilei de astăzi la Centrul medicilor de familie nr. 3 Botanica.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, declară că, în prima jumătate a zilei de 21 februarie 2022, a efectuat trei percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat un medic din cadrul Centrului medicilor de familie nr. 3 Botanica, bănuit în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul comiterii infracțiunii de fals informatic [art. 260/5 alin. (2) din Codul penal].

Mai exact, medicului vizat i se incriminează faptul că, în septembrie 2021, activând în cadrul Centrului Medicilor de Familie nr. 3 din cadrul „Asociației Medicale Teritoriale Botanica”, intenționat a introdus în baza de date a Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de Evidență a Vaccinărilor COVID-19” date care nu corespund adevărului cu privire la vaccinarea a nouă persoane în afara zonei de deservire a centrului medical vizat.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul medicului vizat, precum și în două birouri de serviciu ale acestuia din incinta Centrului medicilor de familie nr. 3 Botanica.

În rezultatul efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate două telefoane mobile și înscrisuri de ciornă care urmează a fi supuse cercetării și aprecierii relevanței lor în calitate de probe în cadrul acestei cauze penale.

„Cu referire la medicul vizat menționăm că în privința acestuia nu a fost aplicată vreo măsură procesuală de constrângere. Fiind recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de fals informatic, aceasta la moment pledează nevinovat”, scrie Procuratura Generală a Republicii Moldova pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente