S-a dat startul Campionatului Moldovei la șah: Jucătorii care au trecut de prima rundă

Prima rundă a Campionatului Republicii Moldova la şah s-a desfășurat ieri la Clubul de şah din capitală. Cei mai puternici treizeci de şahişti și șahiste, care reprezintă oraşele Chişinău, Bălți, Tiraspol, Comrat și Făleşti au fost admiși să participe în perioada 19-27 februarie la cel mai important turneu organizat de Federaţia de specialitate.

Foto: Federația de șah

Prima rundă în campionatului feminin s-a desfășurat fără surprize. Atât multipla campioană a Moldovei marea maestră internațională Svetlana Petrenco, cât și Alina Mihailova din Comrat, premianta de bronz din anul trecut au câștigat partidele sale acumulând primul punct.

În campionatul masculin cel mai tânăr participant Semion Șapocinic de 13 ani din Chișinău a încheiat partida la egalitate cu maestrul Alexandru Ogleznev. Maeștrii internaționali Andrei Macovei, Iulian Baltag și Ruslan Soltanici au înscris la activ câte o victorie.

Campionii Moldovei vor obține dreptul de a reprezenta culorile tricolorului la Campionatele Europei, care se vor desfășura în perioada 27 martie – 6 aprilie în Slovenia (masculin) și în perioada 20-31 august în Cehia (feminin).

În perioada 2-8 martie tinerii şahişti vor participa la Campionatul ţării între juniori și tineret, care se va desfășura în Chișinău.


Pub