‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 25 martie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCurs de instruire: Producerea pomușoarelor în spații protejate

Curs de instruire: Producerea pomușoarelor în spații protejate

‹ adv ›
‹ adv ›

Un nou curs de instruire pentru producătorii de pomușoare este lansat de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova în parteneriat cu compania Fruit Project LTD din Ucraina.

Instruirile se vor desfășura în perioada 28 februarie – 4 martie și se vor axa pe producerea pomușoarelor în spații protejate. Instruirile sunt organizate la solicitarea producătorilor moldoveni de pomușoare interesați să-și dezvolte afacerile.

În prezent, datorită modificărilor permanente a cerințelor pieței și a schimbărilor climatice devine tot mai necesară optimizarea și intensificarea sistemelor de producere a fructelor moi, ajustarea calității producției, modernizarea sortimentului, tehnicilor și instrumentelor de producere, dar și a infrastructurii post-recoltă. 

Astfel, în cadrul cursului de instruire, expertul din Marea Britanie Jeremy Darby, coordonator al mai multor proiecte importante din Marea Britanie, Ucraina, Rusia, Armenia, Georgia, Grecia, Polonia, Egipt, Turcia etc. privind producerea pomușoarelor în câmp deschis și spații protejate, va vorbi despre particularitățile structurale ale spațiilor protejate, principiile de dirijare a factorilor de producere în cadrul acestor spații, dar și despre tehnologiile de producere în substrat a culturilor de căpșuni, zmeură și mure.

De asemenea, Alexandr Yareshchenko, expert din Ucraina, țara cu circa 16 mii de hectare de culturi cu fructe moi și cu cea mai dinamică dezvoltare a sectorului din regiune, va vorbi despre producerea în spațiile protejate, pe sol, a culturilor de căpșun, zmeur și mur.

Cursul de instruire va fi susținut în limba rusă, iar producătorii care vor participa la toate instruirile vor obține un certificat ce va confirma participarea. 

‹ adv ›

Pentru înregistrare la cursul de instruire, urmează să fie expediat un mesaj pe adresa de email: [email protected] până pe data de 25 februarie. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii