image
Sursa foto: politiarepubliciimoldova

FOTO // Foști deținuți, reținuți în timp ce transmiteau pachete colegilor din Penitenciarul nr.18 Brănești

La 18 februarie de către ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Orhei a fost organizată o verificare inopinată în adiacentul Penitenciarului nr.18 Brănești.

În jurul orei 22:45 au fost reținute două persoane care au aruncat peste gardul de protecție al penitenciarului două pachete suspecte.

Cei doi bărbați au fost reținuți, iar în timpul identificării acestora s-a stabilit că unul are 29 de ani și este din raionul Basarabeasca.

Acesta a fost anterior judecat pentru tâlhărie și eliberat anul trecut dupa ce și-a ispășit pedeapsa de 6 ani în același penitenciar. Celălalt are 32 de ani și este din Chișinău. Anterior și-a ispășit pedeapsa de 7 ani, pentru furt săvârșit în proporții deosebit de mari și a fost eliberat anul acesta.

Pe solul din curtea comună a blocurilor de cazare a condamnaților au fost depistate și ridicate 2 pungi învelite ermetic în care se aflau:

100 de cartele SIM; un pachet cu o substanță solidă (praf) de culoare albă/omogenă; un pachet cu o substanță solidă (praf) de culoare maro; un tub cilindric (de la seringă) cu volum de 20 ml cu o substanță vegetală de culoare verde fărămițată cu miros specific; un tub cilindric (de la seringă) cu volum de tub de 10 ml cu o substanță lichidă incoloră; un pachet în care se afla un telefon mobil.

Preliminar cei doi au ajuns la fața locului cu un Taxi. Obiectele depistate și ridicate urmează a fi expediate pentru efectuarea expertizelor ce se impun.

La 17 februarie curent, Poliția Națională a declanșat operațiunea «Cascada», axată pe mai multe paliere și menită să contracareze cele mai sensibile aspecte ale fenomenului infracțional.

politiarepubliciimoldovapolitiarepubliciimoldova
politiarepubliciimoldovapolitiarepubliciimoldova
politiarepubliciimoldovapolitiarepubliciimoldova
politiarepubliciimoldovapolitiarepubliciimoldova

Noutăţile partenerilor

comentarii: