„Urmăresc de 3 ore un echipaj de poliție. Unu-i prinde pe șoferi la viteză, altul strânge banii”. Postarea care a pus pe jar poliția

Un cetățean a scris pe rețelele de socializare precum că un echipaj de poliție ce asigură traficul rutier nu și-ar îndeplini obligațiunile și ar comite ilegalități în raport cu șoferii. La scurt timp, Inspectoratul General de Poliția anunță că s-a autosesizat pe acest caz.

Foto: Polițiia Republicii Moldova
„În baza informației plasate de un cetățean despre pretinsele acțiuni ilegale ale unor agenți de patrulare, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat.
Direcția Inspectare Efectiv s-a deplasat deja la locul dislocării echipajului, unde urmează să documenteze acțiunile polițiștilor”. a declarat IGP.

Totodată IGP a venit cu o reacție în acest sens: Echipajul respectiv a fost dislocat pe acest traseu, astăzi, pentru activități de depistare și documentare a conducătorilor auto care depășesc limita de viteză stabilită în zonă. În urma verificării acțiunilor agenților de patrulare, Direcția Inspectare Efectiv și cea de Patrulare Centru a INSP au stabilit că, în perioada respectivă, polițiștii au documentat 12 conducători auto pentru depășirea limitei de viteză.
În același timp, fiind verificate pozele fixate cu aparatul de măsurat viteza, în coraport cu procesele verbale întocmite, nu au fost depistate încălcări. Precizăm că inspectorii de patrulare nu au posibilitatea să înlăture pozele încălcărilor fixate.
Menționăm că, în zona respectivă este esențială patrularea agenților, întrucât avem nod rutier care intersectează 3 fluxuri de transport și trecere pietonală, iar calitatea drumului tentează conducatorii auto să accelereze.



Pub