Scandal pe vânzarea unui teren din centrul capitalei, de 1,3 hectare, cu peste 2 mil. lei. PAS: Un preț micșorat de 19 ori! Vom contesta decizia

Un teren de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CMC, cu votul consilierilor PSRM și cei de la Platforma DA. La rândul lor, consilierii PAS s-au arătat nemulțumiți și au declarat că vor contesta în instanță hotărârea. 

Foto: locals.md

„Se acceptă vânzarea terenului aferent obiectivului privat din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 8, cu suprafața de 1,2863 ha, la prețul normativ de 2 691 792 lei, societății pe acțiuni Magazinul Universal Central „UNIC”, cu condiția servituții de înălțime instituite”, se arată în proiect.

Consiliera PAS, Zinaida Popa s-a arătat nemulțumită de proiect și a cerut ca să nu fie votat. Totodată, aceasta a menționat că subiectul a ajuns în vizorul PG și CNA.

„Noi vom contesta această decizie”, a spus consiliera PAS, Zinaida Popa.

Cu o reacție a venit și deputatul PAS, Radu Marian care a menționat că terenul a fost vândut de 19 ori mai mic decât valoarea pe piață, iar consilierii din partid vor solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia.

„Astăzi, socialiștii lui Ceban, alături de luptătorii pentru „demnitate și adevăr”, consilierii Platforma DA, din Consiliul Municipal Chișinău, au votat proiecte de decizii halucinante, care vor prejudicia bugetul local cu zeci de milioane de lei. De exemplu, au votat o decizie prin care au vândut terenul de lângă UNIC (1.3 hectare) cu 2.1 milioane lei, adică de 19 ori mai puțin (!) decât valoarea de piață. Iar unele opinii arată un preț chiar și de 100 de ori mai mic decât cel real. Furtul e atât de mare încât nici măcar comuniștii, partenerii de bloc ai lui Ceban, n-au votat.

Consilierii PAS vor solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM ai lui Ceban și PPDA. De asemenea, colegii vor face demersurile necesare la CNA, Procuratură, pentru a investiga acest caz deosebit de grav de prejudiciere a averii Chișinăului”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit din nou ieri, 17 februarie, pentru a continua ședința începută pe 10. Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, strada Bulgară, 43. Consilierii au votat mai multe proiecte, printre care și cel cu privire la privatizarea terenului aferent magazinului UNIC de 1,3 hectare. 


Pub