(foto) Vântul puternic a făcut ravagii în sudul țării: Peste 100 de incendii, stinse de pompieri

Pompierii au intervenit în 118 situații de lichidare a focarelor de vegetație uscată în ultimile 24 de ore. Cele mai multe misiuni pentru stingerea focarelor au fost întreprinse în localități din raioanele Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Florești, Ialoveni și UTA Găgăuzia. 

Foto: IGSU

Potrivit informațiilor. în Ialoveni, Puhoi focarele de ardere au nimicit 12 ha de vegetație, iar la Ștefan Vodă localitatea Talmaza focul a distrus 18 ha de iarbă. Salvatorii au intervenit în Ursoaia Nouă la Căușeni unde 5 ha de teren au fost compromise, iar în UTA Găgăuzia, Vulcănești focul a distrus 7 ha de stufăriș și iarbă. În total, în ultimele 24 de ore angajații IGSU au lichidat 143 ha de vegetație uscată care au luat foc în localitățile din țară.

În acest context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată, stufărișul și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spații extinse. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.





Pub