(foto) Protest la Guvern. BCS cere autorităților să oprească vinderea Stadionului Republican Ambasadei SUA

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor au protestat în fața sediului Guvernului Republicii Moldova, exprimând-uși dezacordul față de decizia autorităților de a vinde Stadionul Republican Ambasadei SUA la Chișinău. „Țara nu se vinde! Stadionul este al sportivelor!”, au strigat protestatarii. Astfel, manifestanții au cerut ca autoritățile să oprească procesul de vânzare.

Foto: solicialistii.md

„Practicile pe care le-a început Plahotniuc, le continuă Maia Sandu. Ei au utilizat toate presiunile politice, Curtea Constituțională, factorul extern. Noi nu putem azi fi siguri că în acel loc vom avea fie un parc cu menirea socială, sau un complex sportiv. La ziua de azi au fost încălcate toate normele legale, a fost subestimat acest lot și se ține în taină care a fost costul și miza pe acest lot. Pe cine au întrebat ei când au decis să înstrăineze acest stadion? Pe nimeni. Vom înainta toate acțiunile legale pentru a întoarce cetățenilor acest Stadion”, a declarat deputatul BCS Grigore Novac.

„Ieri Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA și a doua zi Guvernul decide cu privire la Stadionul Republican, fără transparență și fără claritate”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

„Am venit cu o întrebare logică, doamna președinte Maia Sandu, ce ați construit în R.Moldova? Dați măcar un exemplu, o instituție, un bloc – zero! Închiderea școlilor, optimizarea spitalelor, a primăriilor, e tot ce puteți face. Azi nu e vorba doar de o ambasadă, e vorba de călcarea în picioare a Constituției R.Moldova. Atunci când e vorba de un bun public, trebuie să fie licitație, ca oamenii să știe la ce preț se vinde bunul public. Amintim că proiectul de lege de a vinde stadionul ambasadei SUA a fost votat de Plahotniuc. În 2020, Parlamentul, la inițiativa noastră, a abrogat acest proiect de lege și stadionul s-a întors în proprietatea publică, iar deputații Maiei Sandu au mers la Curtea Constituțională și au abrogat legea votată de noi. Ieri Maia Sandu se întâlnește cu ambasadorul SUA și a doua zi Guvernul ia o asemenea decizie, fără transparență și fără claritate. Așa nu trebuie să activeze un Guvern al R.Moldova și acesta nu este un președinte al Republicii Moldova”, a mai menționat Vlad Batrîncea.

Agenția Proprietății Publice anunță inițierea elaborării proiectului Hotărârii de Guvern cu privire la trecerea a circa 5,1 hectare de pământ a fostului Stadion Republican în posesia Ambasadei SUA. APP solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați, prin prezentarea propunerilor în acest sens pînă la data de 1 martie.





Pub