Ilan Șor: Oamenii trebuie să le dea facturile celor de la PAS, ca să le achite ei

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, a criticat dur guvernarea, după ce s-a aflat că, în curând, se va scumpi și energia electrică. Potrivit lui, în această situație, singura soluție este ca oamenii să le dea facturile celor de la PAS, ca să le achite ei. Declarațiile au fost făcute în această dimineață, într-o intervenție video pe Facebook.

Foto: partidulsor.md

„Iată că s-a confirmat încă o mare temere pe care o aveam cu toții. Este deja oficial că, în curând, și energia electrică se va scumpi de aproape trei ori. Prețurile la benzină și motorină nu se mai opresc din crescut. Între timp, s-a scumpit și transportul. Combinatul de panificație „Franzeluța” a anunțat că va majora, din nou, prețul la pâine. Evident că toate celelalte produse și servicii se vor scumpi și ele în ritm amețitor. Creditele se vor scumpi și ele esențial, ne-a anunțat oficial Banca Națională, adică oamenii nu vor mai putea trăi nici măcar pe datorie. Alo, guvernarea! Voi chiar nu aveți niciun dram de bun simț?! Cu ce vă ocupați? V-ați propus să exterminați fizic acest popor și să nu-i permiteți să treacă nici măcar peste această iarnă?”, a declarat Ilan Șor.

El a accentuat că a știut de la bun început că această guvernare este incompetentă și că nu-i pasă de interesele acestui popor, dar n-a crezut că se poate ajunge până aici.

„Voi înțelegeți sau nu că oamenii fizic nu mai fac față sărăciei, nu mai au, efectiv, cu ce să achite facturile și să suporte toate cheltuielile?! Aici nu mai vorbim deja despre bunăstare, aici vorbim despre supraviețuire! Ce să facă oamenii în această situație? Altă soluție decât să vă aducă facturile și să vi le dea vouă să le achitați nu au. Mai ales că voi sunteți bine, v-ați majorat salariile, ați luat un sac de bani din buget pentru a vă finanța partidul, trăiți în lux și aruncați cu banii în stânga și în dreapta pentru tot felul de prostii”, a spus politicianul.

Ilan Șor a mai amintit despre faptul că el și fracțiunea parlamentară pe care o reprezintă a propus să fie găsită o formulă centralizată, astfel încât să fie acoperită din start diferența de tarif, ca urmare a scumpirii gazului.

„N-ați vrut nici măcar să analizați propunerea noastră. Acum fiți buni și plătiți fiecare factură în parte, dacă n-ați fost în stare să găsiți o soluție mai bună. Maia Sandu, am înțeles că iar vrei să pleci peste hotare, să te lauzi, în Parlamentul European, cu dezastrul pe care l-ai adus în țară, de când ai venit la putere. Te rugăm însă ca, înainte să pleci, să achiți nota de plată. Și, după aceea, poți să pleci și să nu te mai întorci. Ar fi un mare serviciu pe care l-ai face acestui popor”, a precizat Ilan Șor.

În concluzie, el a avertizat guvernarea că poporul nu va răbda la infinit această bătaie de joc.

„Stimați guvernanți, poporul nostru este răbdător, dar și răbdarea asta are anumite limite. Vă îndemn prietenește să nu treceți linia roșie, că nu vă va salva nici Parlamentul European, nici presa voastră de buzunar, nici trolii de pe internet, nici cei care vă mângâie pe creștet. Va veni o zi, și ea e din ce în e mai aproape, când vor ieși cu toții în stradă, cu furci și topoare, și nu se va alege piatră pe piatră din voi. Să nu spuneți că nu v-am avertizat!”, a conchis Ilan Șor.



Pub