Procurorul general interimar a dispus verificarea legalității deciziei de înstrăinare a terenului de la centrul comercial „UNIC”

unic-e1503061833306
Foto: bizlaw.md

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus verificarea legalității deciziei de înstrăinare a terenului de la centrul comercial „UNIC”. Informația a fost confirmată de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Potrivit Marianei Cherpec, procurorul general s-a autosesizat în baza materialelor apărute în presă. La această etapă nu există vreo sesizare în acest sens. Totodată, procurorul general urmează să decidă cine va fi procurorul și procuratura care se va ocupa de caz, conform competențelor.

Terenul de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinul Universal „UNIC”. O decizie în acest sens a fost adoptată de consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora și că vor contesta în instanță decizia adoptată de PSRM și Platforma DA.

Pentru înstrăinarea terenului au votat 27 de consilieri din PSRM și PPDA.

Decizia a fost criticată de  conducerea Platformei DA. Președintele interimar Dinu Plîngău a considerat oportună demisia consilierilor municipali responsabili de domeniul funciar. Potrivit lui, decizia nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și nu reprezintă voința sau poziția întregului partid. El a scris pe Facebook că va solicita convocare urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid.

Situația per ansamblu, atât poziția Fracțiunii Platformei DA din CMC, cât și această postare urmează a fi analizată conform procedurilor statutare de către Comisia de Etică și Disciplină a partidului.

Și colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate au considerat decizia respectivă drept abuzivă și ilegală. În context, consiliera PAS Zinaida Popa a declarat că va ataca în instanță proiectul prin care terenul de 1,3 hectare a fost vândut cu 2 691 792 de lei.

„Se acceptă vânzarea terenului aferent obiectivului privat din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 8, cu suprafața de 1,2863 ha, la prețul normativ de 2 691 792 lei, societății pe acțiuni Magazinul Universal Central „UNIC”, cu condiția servituții de înălțime instituite”, se menționează în proiectul de decizie.

Proiectul votat de CMC poate fi consultat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente