vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeRikipal face un apel la solidarizare, pentru a împăduri Moldova

Rikipal face un apel la solidarizare, pentru a împăduri Moldova

Recomandate

RIKIPAL în colaborare cu Asociația „Împădurim Moldova” se implică în campania de înverzire a Moldovei din luna martie 2022.

Compania va dona pe parcursul anului 2022 circa 250 000 de lei pentru proiectele asociației, această sumă a fost calculată sub forma de donației a unui leu din produsele finite RIKIPAL.

Pentru acest proiect deja au fost virate pe conturile asociației 50 000 de lei.

Ne dorim să adoptăm în cadrul companiei activismul civic și credem că acest trend trebuie adoptat de cât mai multe afaceri din Republica Moldova. Astfel, misiunea acestei campanii este de a planta o pădure de 35.000 de arbori în vecinătatea satului Roșcani, raionul Anenii Noi.

Acest fapt nu presupune doar plantarea unui grup de copaci, ci crearea unui ecosistem forestier cu drepturi depline, conceput în așa fel încât să creeze condiții pentru simbioza plantelor, animalelor și păsărilor.

Pădurea va fi formată din diverse foioase: stejar, arțar, frasin, tei, ulm și alte specii.

Bugetul total al proiectului de reîmpădurire a 5 hectare este de 30.400 de euro.

Costul proiectului include:

  • analiza solului;
  • dezvoltarea unui proiect de reîmpădurire;
  • marcarea;
  • pregătirea terenului pentru plantare;
  • săparea gropilor și brazdelor;
  • achiziționarea a 35.000 de puieți;
  • plantarea puieților;
  • fabricarea și montarea unui gard de protecție pe tot perimetrul pădurii;
  • irigarea și îngrijirea pădurii timp de 2 ani, precum și toate cheltuielile generale, de transport, administrative și organizatorice.

Toate acest procese vor fi monitorizate de specialiști forestieri cu experiență care au selectat speciile de arbori și au elaborat schema de plantare.

RIKIPAL îndeamnă și alte companii să se implice activ în donarea resurselor financiare pentru acest proiect, pentru că schimbarea începe de la fiecare din noi.

Donațiile pot fi efectuate către: A.O. IMPADURIM MOLDOVA mun. Chisinau, str. Balti 2/1, ap.2, c/f: 1021620005883, IBAN: MD39ML000000022512094373; Codul bancii: MOLDMD2X, BC MOLDINDCONBANK SA sucursala „Centru”.

În scopul plății, indicați: Donație caritabilă.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale