Experiența Endava în adoptarea conceptului Low Code și crearea comunității la Chișinău

Cea mai recentă inovație pentru dezvoltarea aplicațiilor – platformele Low code prind tot mai mult teren la Chișinău. Compania Endava și-a propus să susțină crearea unei comunități de Low code, adică a unei platforme de discuții și schimb de experiență. Cu atât mai mult, că noua tehnologie poate fi lesne însușită de persoane care nu au un background în IT, dar își doresc să se angajeze în domeniu.

Endava a lansat o serie de articole despre platformele Low Code, pentru a facilita înțelegerea acestui concept. Iar în 24 februarie, compania organizează un eveniment online, în cadrul căruia toți doritorii pot afla cum să-și lanseze cariera în domeniul IT. David Robinson, Delivery Partner la Endava, Robert Anderson, Principal Delivery Consultant, și Tatiana Chitina, senior AM Engineer, vor explica conceptul și vor răspunde la întrebările participanților. Detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/4860098100739301/?ref=newsfeed

Adoptarea conceptului Low code la Endava

Experiența Endava în adoptarea conceptului Low Code a pornit de la provocarea unui client din domeniul asigurărilor, care și-a dorit la un moment dat să obțină un software mai ieftin în termen restrânși. Vechile modalități de lucru nu satisfăceau nevoile acestuia și nu erau conforme nevoilor pieței.

„A fost probabil prima dată în care nu a pornit pe calea tradițională, dar am optat pentru o platformă Low Code”, explică Kewin Crawford, directorul Departamentului global de livrare a sistemelor din domeniul asigurărilor la Endava.

Acest lucru a oferit companiei de asigurări posibilitatea de a crea noi aplicații într-un timp record, reducând semnificativ efortul: de la câteva luni, la câteva săptămâni.

„Am început prin a crea două produse pe platformă pentru a testa dacă acestea ar fi potrivite pentru clientul nostru. Aceste produse au fost construite în timp record și am învățat câteva lecții importante de-a lungul acestui proces, fapt ce ne-a permis să ne îmbunătățim continuu procesele de dezvoltare pe măsură ce construim noi produse”, a adăugat Kewin Crawford.

Aceste aplicații au depășit așteptările specialiștilor și, în scurt timp, au fost integrate în toate procesele necesare unui ciclu complet de viață al produselor: de la dezvoltare, testare automată și implementare end-to-end, până la configurare, incidente și gestionarea problemelor.

„Efortul nostru a rezultat în livrarea rapidă a 14 noi linii de produse în timp record, toate construite pe platforma low-code. Am lucrat cu cele mai recente tehnologii și metodologii pentru a oferi valoare și beneficii reale clienților noștri”, a adăugat directorul Departamentului global de livrare a sistemelor din domeniul asigurărilor la Endava.

La evenimentul din 24 februarie, participanții vor afla mai multe detalii despre conceptul Low Code, beneficiile acestuia, competențele pe care trebuie să le aibă un specialist, oportunitățile de carieră și studii de caz. Link pentru înscriere la eveniment: https://bit.ly/ConnectITLowCode.

Un studiu internațional arată că 45% dintre participanți intenționează să utilizeze în viitorul apropiat instrumente Low code.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.