(doc) Cât ar putea costa un bilet de călătorie interurban pentru mai multe localități din țară din 1 martie

protest microbuze (3)

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că, din 1 martie, se vor majora tarifele pentru călătoriile interurbane. Conform acestuia, prețurile vor fi majorate cu 10 bani pentru rutele interraionale și cu 20 de bani pentru rutele raionale. Decizia a fost luată după mai multe negocieri cu transportatorii.

Astfel, pentru o călătorie interurbană, pasagerii vor scoate din buzunar 0,70 lei per kilometru (clasa confort II). Echipa #diez a calculat cât ar putea costa prețul pentru o călătorie în mai multe orașe din țară. Prețurile sunt aproximative și au fost calculate pornind de la prețul actual indicat de Întreprinderea de Stat „Gările și Stațiile Auto”.

Amintim că, în ultimele luni, transportatorii auto au organizat mai multe proteste și și-au sistat activitatea pentru câteva zile. Aceștia au solicitat în rânduri repetate majorarea tarifului pentru călătorii. Pe 16 februarie, s-a ajuns la un numitor comun privind majorarea prețului, iar anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

În anul 2019, de asemenea, în urma mai multor proteste, fusese luată o decizie similară de a mări prețurile pentru călătoriile interurbane cu 25-45 %. Atunci, însă, mijloacele de transport urmau să treacă o analiză a categoriei de transport și să fie clasate în una dintre următoarele categorii: de bază sau confort. Pentru acea perioadă, se stabilise prețul de 0,60 lei per kilometru pentru categoria de bază și prețul de 0,70 lei per kilometru pentru categoria confort. Totuși, majoritatea unităților de transport au rămas la categoria de bază.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente