‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTârgul producătoarelor din Moldova - peste 70 de femei vor participa în luna martie

Târgul producătoarelor din Moldova – peste 70 de femei vor participa în luna martie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Luna martie este luna în care sărbătorim femeia. Este un prilej de a ne reaminti cât sunt de importante femeile în viața noastră.

Putem afirma cu siguranță că și agricultura Republicii Moldova se ține pe femei, ponderea lor în muncile agricole fiind mai mare decât a bărbaților, depășind 50%.

Potrivit statisticilor, femeile muncesc în proporție de 51% în agricultură.

Dacă vedem mai mulți bărbați urcați pe tehnica agricolă, atunci femeile sunt cele care sunt implicate în muncile de câmp, atunci când vine vorba de tăieri, legat, cules, ambalat sau îngrijirea animalelor în cadrul fermelor.

Importanța ce le revine acestora e deosebită.

În același timp, femeile dețin doar 15% din afacerile agricole din Republica Moldova, ele dețin mai puțin teren în proprietate privată și mai puțină tehnică agricolă.

‹ adv ›

UN Women, cu suportul financiar al Suediei, oferă sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor. În cadrul proiectului „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliența pe fondul pandemiei COVID-19” sunt organizate 10 evenimente de consolidare a capacităților femeilor producătoare.

La final, pentru femeile producătoare vor fi organizate 4 zile de târg: la 5, 6, 19 și 20 martie în Parcul Alunelul de pe strada Calea Ieșilor.

Evenimentul va aduna peste 70 de producătoare locale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria și UTA Găgăuzia.

‹ adv ›

Pe lângă comercializarea produselor, producătoarele locale vor avea posibilitatea timp de patru zile să comunice cu diferiți consumatori, să își promoveze rodul muncii lor.

De la ceaiuri din plante și până la dulcețuri, miere sau fructe în ciocolată, flori crescute cu mult drag în sere, cașcaval și vin, locuitorii capitalei vor avea posibilitatea ca să aleagă un cadou perfect pentru ziua de 8 martie și, în același timp, să facă un mic act de eroism susținând o producătoare locală.

Sprijinul este oferit prin intermediul platformei „Ia Moldova Acasă” în parteneriat cu Asociația Obștească „Legal Tech”, care implementează proiectul în colaborare cu UN Women, cu suportul financiar al Suediei. Agrobiznes este partener media al acestor evenimente.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›