luni, 22 aprilie, 2024
5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeA fost lansată platforma „Parteneriatul estic cu UE: conexiuni de afaceri agroalimentare”

A fost lansată platforma „Parteneriatul estic cu UE: conexiuni de afaceri agroalimentare”

Recomandate

Proiectul „Ruta ecologică Croația-Moldova” a lansat platforma „Parteneriatul estic cu UE: conexiuni de afaceri agroalimentare”, care presupune crearea conexiunilor între producători agricoli din Moldova, Croația și Belarus.

Platforma presupune locul unde vor fi create evenimentele  online și schimbul de cunoștințe între producătorii agricoli certificați ecologic sau care urmează /aplică practii agricole sustenabile.

Primul eveniment online în cadrul acestui proiect va avea loc pe 23 – 25 februarie 2022 și presupune o vizită de studii virtuală în Croația pentru a cunoaște specificul celor mai valoroase și interesante domenii de activitate în agricultura ecologică și sustenabilă.

În cadrul vizitei vor fi organizate atelierele informative și întâlniri 1:1 cu scopul schimbului de cunoștințe și noi contracte de afaceri pentru producătorii agricoli din Republica Moldova,  Belarus și Croația.

În perioada 16-18 martie urmează vizita de studiu virtuală în Republica Moldova.

În cadrul atelierelor experții vor aborda subiecte ce țin de producerea vinului, certificarea ecologică în UE, exportul și importul în UE, marketingul online, comerțul electronic, oportunități de cooperare internațională precum și subiecte ce țin de protecția proprietății intelectuale.

Participarea la acest eveniment și întâlniri de afaceri este gratuită.

Doritorii de a participa la eveniment se pot înregistra accesând acest link.

Proiectul „Ruta Ecologică Croația – Moldova” este implementat din partea Republicii Moldova de către Asociația „EcoViso”, împreună cu Asociația Tera Tehnopolis din Croația, în cadrul inițiativei Uniunii Europene EU4Business: Conectarea Companiilor, a cărei misiune este aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre statele membre ale Uniunii Europene și țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina).

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale