(video) Batrîncea, despre ședința comună de Guvern: „Acțiune de PR, o măsură de partid. Cetățenii ce au primit? Roaming, despre care vorbea Filat?”

„Nouă ne-a părut o acțiune de PR, o măsură de partid și una politică”. Astfel a comentat deputatul BCS, Vlad Batrîncea, activitatea celor două guverne, a Republicii Moldova și a României, în ședința de vineri. „Ei au dreptul să organizeze aceste activități, dar criteriul trebuie să fie unul singur - eficacitatea, ce primesc cetățenii în schimb că vine delegația?”, a declarat acesta.

Foto: captură video

„Orice vizită, delegație costă bani, dorim să vedem agenda. Noi suntem gata indiferent despre ce țară este vorba suntem gata să susținem anumite măsuri, dar ca să discuți despre roaming mie îmi pare că aceste discuții puteau fi organizate și online. De aceea, nouă ne-a părut o acțiune de PR, promovată masiv. Noi observăm mai multe mesaje patetice. A fost o măsură de partid, măsură politică și cetățenii RM ce au primit? Roaming despre care se vorbește de 10 ani? Și ce au primit cetățenii?

Ei au dreptul să organizeze aceste activități, dar criteriul trebuie să fie unul singur - eficacitatea, ce primesc cetățenii în schimb că vine delegația”, a declarat Batrîncea.


Guvernele Republicii Moldova și României s-au întrunit vineri, într-o ședință comună, la Chișinău, în cadrul căreia cele două state au reconfirmat intențiile reciproce de dezvoltare a parteneriatului strategic și de a spori cooperarea bilaterală prin intermediul mai multor proiecte concrete în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Membrii Guvernelor au abordat în ședință mai multe subiecte precum: agenda europeană a Republicii Moldova, implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprobarea unei noi Agende de Asociere a Republicii Moldova cu UE pentru următorii 7 ani, noul program de asistență macrofinanciară din partea UE pentru următorii 2 ani, în valoare totală de 150 milioane de euro, dar și modalitățile de conectare a Republicii Moldova la „Inițiativa celor Trei Mări”.


Pub